styl 2021


Účtovníctvo on-line 

PRO-FIT_01.jpg

Technologický rozvoj mobilných zariadení, ako sú tablety či smartfóny, ich predurčuje k čoraz širšiemu využitiu. Nie je to inak ani v oblasti podnikania, kde sa technologické novinky, ktoré šetria čas a finančné prostriedky, zvyknú adaptovať veľmi rýchlo. Po tom, čo si podnikatelia na Slovensku zvykali v ostatných rokoch napríklad na pohodlie služby internetbankingu či faktúr optimalizovaných pre smartfóny, prichádza na trh ďalšia novinka, ktorou je účtovníctvo v mobile. Na slovenskom trhu ho ponúka online účtovný softvér PRO-FIT.

 

Na rozdiel od bežných účtovníckych a ekonomických systémov, ktoré sú inštalované na lokálnych počítačoch, resp. lokálnych serveroch, v prípade online účtovníctva sú softvér aj samotné účtovné údaje uchovávané vo veľkých vzdialených dátových centrách a dostupné cez internet. Je to zásadný rozdiel, od ktorého sa odvíja množstvo ďalších faktorov.

Online účtovníctvo PRO-FIT je plnohodnotné účtovníctvo, ktoré funguje ako služba dostupná cez internet. Softvér obsahuje jednoduché, podvojné aj mzdové účtovníctvo a taktiež priestor pre oskenované dokumenty. Účtovníctvo je dostupné z akéhokoľvek zariadenia, ktoré má bežný internetový prehliadač, či je to PC, MAC, tablet s Androidom aj IOS alebo smartfón. Aby ste mohli účtovný software začať používať, nemusíte nič sťahovať ani inštalovať, jednoducho si na stránke www.pro-fit.sk zaregistrujete svoju firmu a začnete účtovať. Mesiac účtujete bezplatne a po tomto období sa rozhodnete, či budete službu využívať aj naďalej alebo nie. Nemusíte investovať ani cent do kúpy „licencie", platíte len ročný poplatok v rozsahu od 59 €/rok do 159 €/rok bez DPH. Poplatok zahŕňa plnú funkcionalitu bez akýchkoľvek obmedzení. Neobmedzuje ani počet firiem, ktoré môžete účtovať a ani počet užívateľov, ktorí do nich majú prístup. Spolu za 59 €/rok si tak môže účtovať svoju živnosť manžel, manželka, do účtovníctva môžu dať prístup svojej účtovníčke, asistentke, skladníkovi, jednoducho komukoľvek si želajú. Bez navýšenia ceny. Za 59 €/rok môžete napríklad zaúčtovať 5.000 položiek, čo je rozsah účtovníctva strednej firmy s niekoľkými zamestnancami, bežnými nákupmi materiálu, služieb aj tovaru a niekoľkými desiatkami až stovkami vystavených faktúr mesačne.

Ovládanie softvéru je jednoduché, intuitívne a zvládne ho každý bežný užívateľ. V prípade potreby je možné si pozrieť manuály, ktoré sú tiež na internete, a teda dostupné vždy a všade. Obsahujú aj krátke inštruktážne videá. K dispozícii je aj bezplatná PRO-FIT linka, kde vám v pracovnom čase poradia.                                                                                                                                                                               

Dôležité výstupy z účtovníctva si môžete prezerať aj cez svoj smartfón. Na kávičke s partnerom si tak jednoducho preveríte, či vám partner niečo dlží alebo naopak, vy dlhujete jemu. Taktiež si pozriete vašu súvahu a výsledovku, či daňové povinnosti. Cloudové riešenie vám zabezpečí aj maximálnu bezpečnosť pre vaše dáta. Neohrozí ich ukradnutý notebook či vykradnutá kancelária. Dáta sú v bezpečných datahousoch, mnohonásobne zabezpečených a zálohovaných. Do účtovníctva sa pripájate cez šifrovaný protokol https, podobne ako do vášho internetbankingu. Softvare spolupracuje s fiškálnym modulom eFox.

Už v blízkej budúcnosti bude k dispozícii aj prepojenie účtovného softvéru s e-shopom. E-shop si môžete nadizajnovať podľa vlastných predstáv. Všetko, čo cez e-shop predáte sa vám automaticky zaúčtuje do účtovníctva. Bez zbytočného prepisovania faktúr a navyše okamžite v reálnom čase.

Peter Zimerman

 

 

ATOK

Výstavy a veľtrhy

Termíny výstav a veľtrhov v najbližšom období si môžete pozrieť TU.

dolly